STANDARD CHARTERED KL MARATHON 2018




Salam my kesayangan…

Haaa...entri kali ni lain sikit...
Saje QH nak share kat semua perjuangan QH merentas Standard Chartered KL Marathon 2018 pada 8 April 2018 baru2 ni...heee
hampir terlepas juga event ni kalau sepupu QH tak mengingatkan
apalagi terus je QH daftar...yang paling tak menahan ambil kategori 10km Speed tu...heeee

ni la medal yang QH dapat lepas habiskan larian tu...




nampak tak dengan rasa bangga lepas ambil race pack di KL Convention Centre...QH ambil hari Jumaat petang...time ni orang pon dah tak ramai jadinya tak perlu nak beratur panjang2...sampai je di sana terus ke kaunter...kemungkinan besar ramai yang dah ambil sehari awal... 




kat atas ni antara yang sempat QH snap dan ambil dari page FB Standard Chartered...tu adalah track 10km speed yang dah QH lalui...boleh tahan jugak menapak dan ada antara track ni jalan yang biase QH lalu ketika nak pegi kerja...sebenarnya memang lalu pon opis QH...hahaha




kat booth yang ada ni QH beli la sikit food energy dan protein...untuk tambahan stamina...pepagi sangat nak breakfast macam biasa memang tak lalu la kan...jadinya QH breakfast dengan benda2 tu jerk...nak lari tak boleh la nak hadap nasi lemak bagai...mau mengah nanti...heeee...kat booth yang ada tu QH beli juga inner neck macam yang QH pakai tu...best, simple, selesa dan elok terletak je kat kepala...sarung je dah siap...nak larikan takkan nak belit2 bagai...heeee...harga mampu milik sangat...RM35 je...murahkan...


ecehhh2 ni la antara persiapan yang QH buat...malam tu sempat lagi keluar cari stokin dan cap...heee


QH ke Dataran Merdeka naik LRT jer...senang tak payah nak fikir parking kat mana...sebabnya banyak jalan tutup...lagi QH mula kat Sogo dan habis di Dataran Merdeka...dalam tren yang QH naik ni akan nampak hijau di mana2...lagi bersemangat seram la jadinya...heee


gambar ni QH ambil dari page SCKLM...tak sangka lak ada terselit gambar QH kat situ...maklum la QH ni sejenis tak boleh nampak kamera...cepat jer nak posing...heeee


gambar atas ni betul2 kat finisher...alamak terkantoi la tengah berselfie...ke ni acara berselfie kot...sebab memasing duk pegang henpon jer tu...hahaha...banyak lagi gambar QH tengah berselfie yang sempat paparazi ni snap...


ciuman pertama...masa ni baru dapat medal...masih beserabai dengan rambut terkeluar dan berpeluh...basah tudung dengan peluh...takde masa nak touchup2 dah...semua sama jer...mekap pon tak bawak...heeee


yang ni QH suka...Alhamdulillah result QH takde la teruk sangat...ni kalau QH betul2 fokus tak berselfie bagai mau lagi awal kot rekod ni...semasa marathon ni QH takde stop kat mana2...rasa tak larat tu QH jalan jer...lagi2 kalau track membukit...memang jalan saje...jangan paksa diri...sepatutnya target kategori QH ni 1jam15min...tapi QH lambat 30 minit...takpe la tahun depan cuba lagi...tapi dah ada yang mengajak QH ambil half marathon 21k pulak tahun depan...hurmmm


sebenarnya sebelum marathon ni...QH dah mula sikit2 fitness...hampir 3 bulan jugak QH ulang alik ke fitness...supaya jangan pancit...hari bekerja QH buat 1 1/2 jam jer...kalau hari cuti tu lama sikit la kat fitness hampir 3jam camtu...kalau terus terjah marathon rasanya 15minit awal dah tercunggap2 kot...heee...lagipon event ni kita nak enjoy...tak perlu paksa diri beriya sangat...



yang paling best QH dapat jumpa dengan kawan blog dan FB kat sini...dah habis lari baru dapat jmpa sebab kategori lain2...ni kali kedua QH jumpa dengan kak Nik ni...tetap maintain ayu...



sebelum balik tu sempat la QH berposing2 kejap...padahal kaki dah sengal2 ni...walaupon setiap hari ke fitness...kaki QH tetap kejang gak...lagi dalam tren terpaksa berdiri...menahan sakit juga la...QH tak lama kat sini lepas dapat medal...makan la pisang yang dapat free tu terus balik...balik rumah macam2 QH kunyah sebelum tido tak ingat dunia...hahaha...bangun lapar lagi tu...adoiii...lepas lari tahap lapar tu macam tak makan 10 hari tau...sebab sebelum marathon ni QH adalah jaga pemakanan...

ni la pemenang ikut kategori yang ada...


sebelum terlupa...SCKLM2018 ni merupakan tahun yang ke-10 dan sambutannya sangat luar biasa...mungkin rakyat Malaysia sudah mula sedar cara hidup sihat untuk menyertai event2 seperti ni...kalau nak tahu untuk SCKLM2018 ni seramai 38,768 orang yang turut serta...
Full Marathon = 10,117
Half Marathon = 11,891
10 km = 13,355
5 km Fun Run = 2,900
Kids Dash = 505


ok la rasanya setakat ni saje kot catatan QH mengenai SCKLM2018 ni...in shaa Allah jumpa lagi di lain entri

 sedang fikir untuk run seterusnya...heee

Share:

0 comments