JEMPUTAN KE PEMBUKAAN RESTORAN NY STEAK SHACK KE 10




Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...

Pada hari Isnin yang lepas 18/9/2017...QH telah mendapat jemputan dari NY Steak Shack di Melawati Mall, Ampang...bersempena pembukaan restoran ni yang ke-10...kebetulan mall ni dekat sangat dengan rumah QH...cepat saja QH setuju...orang dah pelawa takkan nak tolak bukan...hehehe


NY Steak Shack di Melawati Mall ini merupakan cawangan restoran yang ke-10 pembukaannya dan pada hari sama juga ianya merupakan ulangtahun ke-3 restoran tersebut...makan malam hari tu kami para blogger disajikan dengan sajian makanan enak dan sihat 




kami diberitahu bahawa restoran ni telah diperkenalkan di Malaysia pada tahun 2014 lagi...restoran pertama NY Steak Shack ini dibuka di Mid Valley Megamall, Bangsar...tetapi kini telah mempunyai 9 cawangan yang lain dan sudah pasti berdekatan dengan rumah anda iaitu di Sunway Pyramid, IOI City Putrajaya, 1Utama, Subang Parade, AEON Mall Shah Alam, Sunway Velocity, Sogo, Alamanda Putrajaya dan Melawati Mall



sudah pastinya juga NY Steak Shack menyajikan pilihan makanan yang sedap, lazat dan sihat...daging2 yang digunakan juga segar2...tak percaya kena cuba dan rasakan sendiri pilihan menu yang disediakan...yang paling best harganya sangat berpatutan tau...


Ingin mengetahui lebih lanjut mengenai NY Steak Shack ni sila layari laman web yang tertera…banyak info dan pilihan menu yang disitu http://www.nysteakshack.com/ 


selfie satu kemestian...hehehe



welcome drink - Berry Candy Lemonade

berkali2 tambah air ni...cawannya comel sangat...hehehe...air peberet QH ni


sempat menonton video "Steak Date Gone Wrong...Or Not" ...gelak je ketika menonton video ni


Starters - Wing Over Shrooms & Onions + The Bomb + Honey Mustard Dressing + Meatball + Mashed Potatoes
ayam tu QH suka manis2 pedas



tetap control ayu gitu...padahal takut ayam tu terbang ke meja sebelah je tu...hihihi




Main Course - Sizzlin 'BC & Smokin 'CL - Southwest Grill + Grilled Lamb + Ribeye Steak + Blackpepper Souce + Bullseye Egg + Cherry Tomato + Pumpkin Rice + Coleslaw

macam tu cara nak makan set ni...tapi kalau korang yang datang kena tuang sendiri la kot...hehehe





sangat berpuashati dengan layanan yang diberikan dari pihak penganjur dan staf...sentiasa ramah melayan kami yang ada di situ dari satu meja ke meja yang lain...kenyang sangat kami pada malam tu...tak sangka menu yang dihidangkan semua sedap2 belaka


Main Course - Hot, Hot Fc - Fish Fillet + Southwest Chicken + Blackpepper Souce + Bullseye Egg + Cherry Tomato + Pumpkin Rice + Coleslaw


Set yang sangat mengenyangkan...QH makan set ni...kalau nak tahu nasi tu sangat sedap...




nampak tak ayam grill tu isinya sangat lembut...ada rasa pedas dan bertambah sedap bila dimakan bersama sos lada hitam


terima kasih Ms Pooi Ling - Citrien One kerana sudi menjemput QH untuk memeriahkan majlis ni


Beverage - Banana Milkshakes

sangat sedap...wajib cuba tau


ada lagi...ni set terakhir yang dihidangkan kepada kami

Burger & Pasta - Big Apple + The Empire + Creamy Spicy Salsa with Southwestern Chicken


sempat berselfie bersama Mr David Lee selaku GM The Manhattan Fish Market & NY Steak Shack


sekeping karikatur kenangan makan di situ...macam lain lak rupa kartun ni...hehehe


ni bukan tapau bawak balik tau...tu goodies dari pihak NY Steak Shack...terima kasih menjemput QH dan team


No comments:

Instagram Follow on Instagram

@qaseyhoney