DI BALIK TABIR PROGRAM CHEF MAIL MASAK BERSAMA PENSONIC



Heyyyy ready...3  2  1  ACTION!!!


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...


Tudia aiihhhhh...
Apa la yang makcik tu nak buat ye tengah2 set tu...haaa ni la nak cerita dengan semua ni...ajoommm teruskan membaca pengalaman makcik!!! hehehe



Ingat lagi tak QH pernah kongsikan pasal kontes yang QH join WE WANT YOU TO BE ON TV dari Pensonic di FB dan IG...sapa yang ikuti QH di situ pasti tau kan...Alhamdulillah percubaan QH join kontes tersebut memihak kepada QH...tak sangka juga dalam ramai2 peryertaan tu QH akan terpilih sebagai pemenang...padahal hantar emel ke Pensonic tu dah hari terakhir...hantar pagi tup tup petang tu dapat emel dari Pensonic QH tercalon dari 7 orang pemenang...dah rezekikan...punya la suka sampai tak tahu nak kata dah...hehehe


pada 14/4/2017 yang lepas tiba la giliran QH pula shooting untuk kontes yang QH join tu iaitu WE WANT YOU TO BE ON TV dari Pensonic...untuk program Chef Mail Masak Bersama Pensonic 2017...sesekali kena mencabar diri untuk mengutip pengalaman yang berbeza...walaupon hakikat sebenar jantung tu tak stabil mengepam...berdebar je sepanjang shooting ni dijalankan...lutut tu toksah nak kata la...ketar habis laa...nak taknak kena tempuh gak la kan...hehehe



dari awal sebelum QH join kontes ni...QH banyak sangat rujuk pada kakak kesayangan QH iaitu Kak Lina dari Teratak Mutiara Kasih...sila singgah blog kakak QH ni...dia dah shooting dulu...dari awal sampai la ke hari shooting tu QH asyik berkepit je dengan kakak QH ni...dia la orang yang banyak membantu QH...bagi galakan untuk join kontes ni...bagi semangat...tenangkan QH dan tetap setia melayan karenah QH...hehehe...terima kasih yang tak terhingga buat akak...lebiuuu u much much...hehehe...kalau bukan kerana akak mungkin QH tak join kot kontes ni...hihihi...



untuk program memasak ni QH shooting di "KEDAI KUEH" yang terletak di Sunway Giza Damansara...sudah terang lagikan bersuluh...semestinya tentu la artis jemputan chef kali ni Rita Rudani yang merupakan pemiliki restoran tersebut...chef jemputan kali ni juga dari Kedai Kueh juga iaitu Chef Epul...



sebenarnya QH nak buat suprise la sepanjang shooting ni tapi dah terkantoi dalam IG kak Rita Rudani...dah ada yang tag QH di IG n PM QH di FB...tak menjadi suprise makcik tau tak...huhuhu...


dalam program bersama Chef Ismail ni...QH kena la memasak depan kamera...habis ketar tangan...terpelanting habis sudip...hahaha...mau tak ketar chef tersohor Malaysia tengok kita pegang sudip...dengan penuh crew2 production kat depan...kamera pon 2 -3 biji di depan...penat juga la control ayu depan kamera...hahaha


program Chef Mail Masak Bersama Pensonic ni ada 3 segmen...segmen QH yang terakhir...challenge bersama selebriti iaitu Rita Rudani...kalau nak tahu lebih lanjut apa yang QH kena buat dalam segmen ni...kena la tunggu siarannya di TV nanti...nak cerita habis tak suprise la nantikan...


sepanjang shooting ni memang takde skrip khas...semuanya yang terjadi spontan je...QH sudah tentu banyak diam je la depan kamera tu...nak lelebih tu takde la...kaku tu ada...hehehe...pertama kali kuar tv kan...memang kekok habis...kikiki...bekerja dengan orang profesional ni senang...kerja kita sengih sana sengih sini je la...hahaha


QH sangat2 enjoy sepanjang shooting ni...pengalaman yang tak dapat QH lupa...chef dan artis sporting...crew2 pon sama...takde la makcik stress...hihihi...semuanya enjoy dengan kerja masing2...siap ada mekap artis lagi...terima kasih Khaibaha touch up kan QH...tak lupa juga Asma wakil crew production yang selalu berhubung dengan QH


terima kasih juga kepada Pensonic kerana telah memilih QH sebagai antara 7 orang pemenang...seperti dalam gambar QH dan kak Rita dapat Electronic Thermoflask produk pilihan Chef Ismail...


dari tadi duk bebel...bila akan bersiaran di TV yea...
ok racangan Chef Mail Masak Bersama Pensonic ni akan mula bersiaran di TV3 pada setiap Isnin mulai 8 Mei 2017...tak lama je lagi siarannya...QH akan muncul pada episod ke-5...jangan ketinggalan tau untuk menonton gelagat QH dalam program tersebut...rugi kalau terlepas nanti...sebabNya ada kontes untuk penonton pula...banyak dan menarik hadiah2 yang ditawarkan oleh Pensonic...


3 comments:

LiNa_Pg said...

Assalam QH..wah nama akak dipetik kat sini tenkiu² darling..
Pengalaman best yg akan dikenang sampai bila² hahaa..chef,selebriti,production crew,staff pensonic semua bg layanan tip top..spoting abes
Kita tgk la hasilnya kat tv nnt..harap yg terbaik ajer la disiarkan hahaaa..behind the scene kita jer tau..
Akak lg la QH shooting dgn abg sado Fahrin 5min gelak..camana nk kontrol ayu..hades..anyway congrats QH.Jadi retis dah heheee..

norhidana miswan said...

bestnya akka...

tahniah2...

tp mmg nampak muke akak serius bebeno... takpe pasni mana tau ada rezeki kuar tv msti dh rilex skit dh

Gee® said...

Wallah... tahniah dik... k.gee pon peminat chef Mail taw... hihihi

Instagram Follow on Instagram

@qaseyhoney