JJCM : MR. KABAB & BIRYANI@PUTRAJAYA


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua...


Kembali bersiaran untuk hari ni...hari ni QH tak update resepi yer...tapi ape yang QH nak kongsikan ni pon bersesuaian juga untuk bulan ramadhan ni...kot2 la dah habis untuk memasak atau malas masak ker atau nak bertukar selera pula makan di kedai...boleh la berkunjung ke restoran yang QH nak kongsikan ni...untuk berbuka puasa petang nanti ker kan...


Kali ni QH ke restoran Mr.Kabab & Biryani pula...restoran ni terletak di Presint 15, Putrajaya...konsep restoran ni adalah makan arab...sekarang kedai makanan arab dah menjadi kegilaan dan kegemaran terutama di KL ni...sebenarnya dah lama dah QH ke sini...tapi asyik tak berkesempatan saje nak buat entri ni...hampir2 terlupa juga...
antara menu yang ade

QH ke sini masa tu mak dan adik beradik datang ke rumah...hampir sebulan yang lalu kot kalau tak silap...dah lama sangat kan...QH kalau ade family datang ke rumah memang tak memasak pon...tak kira la belah QH atau hubby...kami lebih gemar bawak diaorang makan di luar dan mencuba pelbagai jenis menu dan masakan...bile diaorang happy kita lagi la happy jugakkan...sebab tak payah masak...hahaha...lagipon bile family datang ke sini dah tentu la nak berjalan2kan...kalau QH masak nanti...kat situ dah amik masa yang lama...termasuk seisi bergambar...hihihi...

Mana2 kedai arab konsep makanannya lebih kurang sama saje...harga pon sedikit berbeza...macam tu jugak dengan konsep dalaman restorannya...restoran ni agak simple aje konsepnye...restoran ni kalau tak silap ade 3@4 kedai sederet...pintu yang berlainan tapi restoran yang sama...mungkin ramai yang suka kot restoran ni...macam mane QH boleh jumpa yer restoran ni??? sebenarnya kawan hubby yang cadangkan...kebetulan masa tu memang jalan2 di sana naik cruise bagai...


Di bawah ni adalah menu yang telah dipesan oleh kami...maaf dah lupa dah harga setiap hidangan tu...tapi harga berpatutan...berbaloi la dengan makanan tu semua...sedap...
yang ni nasi mandy bersama grilled chicken...boleh dimakan untuk 4 - 6 orang

yang ni pula nasi yang sama untuk sorang punya makan

roti nan

roti puri bersama kuah dal

chicken curry makan bersama roti nan

air barbican pelbagai perasa RM4.50 sebotol

tu alamat restoran ni yer

Ok setakat ni dulu yer...selamat mencuba...selamat berpuasa semua...




Tags:

Share:

18 comments